28 januari 2022

Biercadeau: deze 3 biersoorten doen het altijd goed!

1 min read
soorten bieren

Op zoek naar een cadeau voor iemand die veel van bier houdt? Dan is een biercadeau ontzettend leuk! Maar welke soorten speciaalbier kun je nu het beste cadeau doen? Er is zoveel keuze, waardoor je soms misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij in dit artikel drie biersoorten voor je op een rijtje gezet die het altijd goed doen!

drinken

Saison bier

Saison bier heeft zijn naam te danken omdat het vroeger alleen in de winter werd gebrouwen. De seizoensarbeiders konden dit bier dan in het oogstseizoen drinken. Nu wordt het bier echter het gehele jaar door gebrouwen, waardoor je altijd van dit bier kunt genieten. Saison bier heeft een blonde, amberkleurige kleur en het alcoholpercentage is meestal gelijk of iets hoger dan dat van normaal bier. De smaak is kruidig, hoppig én fris. Vaak worden er extra kruiden aan dit bier toegevoegd.

Kriekbier

Lambiek ken je misschien wel, maar ken je ook de variant kriekbier? Kriekbier heeft een friszure smaak en een fruitige geur. Het is dan ook een lekker drankje op zomerse dagen. De speciale smaak ontstaat doordat er bij de bereiding zure frambozen of kersen aan het bier worden toegevoegd.

mr. hop logo

Stout

Ook dit is een populair biersoort en niet alleen vanwege de naam! Het heeft een speciale smaak: licht zuur, geroosterd, gebrand en wat fruitig. Een sterke smaak dus, wat je door de zwarte kleur van het bier waarschijnlijk ook al verwacht.