9 december 2021

Gezond afvallen doe je met behulp van een dieetschema

3 min read

Afvallen is in principe doodeenvoudig als je alle overwegingen omtrent je gezondheid even vergeet. Je kunt dan bijvoorbeeld gewoon stoppen met eten en dan vliegen de kilo’s er vanzelf af. Maar dit is uiteraard een uiterst onverstandige manier van afvallen. Ten eerste is het zeer ongezond, omdat je lichaam tijdens je hongerdieet geen voedingsstoffen binnen krijgt. Daardoor loop je het risico dat bepaalde lichaamsfuncties stoppen met werken. Ten tweede is het alles behalve effectief. Als je namelijk na je dieet weer gaat eten, dan krijg je alle kilo’s net zo hard weer terug. Het is dan ook alleen effectief op de korte termijn. Verantwoord en gezond afvallen met blijvende resultaten is dan ook een stuk lastiger dan gewoonweg afvallen. Iedereen kan in principe afvallen, maar verantwoord en gezond afvallen, dat is niet voor iedereen weggelegd. Hier moet je nu eenmaal wat meer moeite voor doen en mensen zijn van nature geneigd om naar de makkelijke weg te zoeken. Als het met een pilletje kan in plaats van gezond eten en flink sporten, dan toch liever met een pilletje. Maar zulke wondermiddelen werken uiteraard niet en zijn ook niet gezond. Het probleem met de meeste diëten is het gebrek aan structuur. Je kunt wel een boekje hebben met gezonde gerechten en algemene tips en tricks over voeding en sport, maar het geeft geen duidelijke structuur. Dankzij een dieetschema dat je kunt vinden op verantwoord-afvallen.nl, kun je die structuur dus wel aan je dieet toevoegen. Dankzij dit dieetschema heb je een hele duidelijke structuur waar je op kunt vertrouwen. Je weet wat je moet eten, hoeveel en wanneer. Door het volgen van de instructies van dit dieetschema kun je dus heel gezond afvallen. Het schema zorgt er namelijk ook voor dat je voldoende blijft eten en dus ook voldoende voedingstoffen binnen krijgt. Daardoor zal je lichaam ook niet in opstand komen en krijg je ook geen last van terugkerende kilo’s als je eenmaal klaar bent met je dieet. Dankzij het duidelijke schema heb je ook veel minder problemen met de motivatie. Als je immers zonder schema gaat diëten, dan moet je of eerst zelf een schema maken of je moet elke dag weer gaan bedenken wat voor gezond gerecht je gaat eten. Als je het dan even niet weet, dan bestaat er altijd een kans dat je gewoon maar een normale maaltijd bereid of er gewoon helemaal met de pet naar gooit. Met een duidelijk dieet schema is dit risico veel minder groot. Daarom is het zeker aan te raden om gewoon gezond af te vallen met behulp van een dieetschema van verantwoord-afvallen.nl.

Doe jezelf en lichaam een plezier en ga vooral gezond afvallen

Niet afvallen is vaak minder ongezond dan op ongezonde manier afvallen. Daarom is het juist zo belangrijk dat als je gewicht wilt verliezen, dat je dan in ieder geval gezond gaat afvallen. Maar niet iedereen is een voedingsexpert. Daarom is het bij gezond afvallen zo belangrijk om een schema te gebruiken. 

Ontdek alles over gezonde voeding en heerlijke gerechten op verantwoord-afvallen.nl

Je kunt via de site van verantwoord-afvallen.nl van alles te weten komen over gezond afvallen, maar daarnaast vind je er nog veel meer voeding en sport gerelateerde informatie zoals: 

  • Gezonde recepten
  • De beste hometrainers
  • De beste buikspieroefeningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *