Geen categorie

Het wordt steeds zonniger buiten

Het coronavirus was een virus dat begonnen was in China. Inmiddels is het virus over de gehele wereld verspreid. Iedereen, elk land wordt getroffen door dit virus. Maar elke negatieve kant heeft ook weer een positieve kant. Het weer in Nederland wordt alsmaar beter. Iedereen probeert het beste te maken van deze quarantainetijd. Wat ook een goeie optie is, is om lekker met het gezin te gaan barbecueën. Daar lijkt het weer nu al geschikt voor.

Hier in Nederland wordt er regelmatig gebarbecued. Wij Nederlanders vallen ook in top tien grootste barbecuelanden.  Ik heb even op internet een leuk feitje achterhaald, namelijk uit onderzoek van Motivaction blijkt dat wij Nederlanders minimaal één keer per jaar barbecueën. Het is voor iedereen leuk om erbij te zijn, want een feestje kan nooit herkanst worden. Het zorgt ervoor dat je met elkaar verbonden bent en lekker samen een hapje eet.

Je kunt van alles op de barbecue leggen. Vlees is uiteraard het bekendste barbecuevoedsel. Tegenwoordig zijn er echter ook heerlijke veganistische vleesvervangers die geschikt zijn voor de barbecue. Marineer bijvoorbeeld stukjes die lijken op kip met satémarinade. Wat echt de ideale barbecue hiervoor is, is de keramische barbecue. Gepaneerde vleesverangers zijn minder geschikt voor de barbecue.

Deze keramische barbecues worden alsmaar populairder. Deze barbecues zijn massief en bestaan dus volledig uit keramisch materiaal. Keramisch materiaal, is hoogwaardig materiaal en houdt daardoor zeer goed de warme en vocht op de juiste plek. Je kunt deze barbecues boven en onderin volledig afsluiten, hierdoor kun je zelf perfect de temperatuur reguleren en dus perfecte groentegerechten maken.

Daarbij is de Kamado grill in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. De meest populaire kamado bbq’s zijn Big Green Egg, Kamado Joe en The Bastard. Echter zijn er ook anderen barbecues verkrijgbaar. Met een Kamado grill kun je veel meer dan alleen grillen. Het is een multifunctionele barbecue. Hierdoor kan je dus op verschillende manieren het eten bereiden, kies gewoon de methode die het best bij je past.

Ik zal nog kort even een opsomming geven waarom een Kamado kopen een goed idee is.  

  • Een Kamado verbruikt minder houtskool dan traditionele houtskoolbarbecues,
  • Bereidt de lekkerste gerechten met een waanzinnige lekkere smaak,
  • Is gemaakt van hoogwaardig materiaal,
  • Grillen, bakken, koken, stomen en slow cooken, zijn dingen die de kamado grill allemaal kan,
  • Biedt uitstekende temperatuurregulaties.

Uiteraard is er nog veel meer informatie te vinden over allerlei soorten barbecues. Dan raad ik het aan om de website te bezoeken: www.barbecuexxl.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *