28 januari 2022

Wat is probiotica?

2 min read
beste probiotica

In de darmen bevinden zich vele bacteriën. Een bacterie wordt vaak gezien als iets vies. Echter in de darm doen deze ‘goede bacteriën’ veel nuttige dingen. Zo zorgen ze voor een sterk immuunsysteem, ze zorgen voor goede hersenfuncties, ze zorgen voor het functioneren van het spijsverteringskanaal, ze zorgen voor een goede energiehuishouding en ze doen nog vele andere nuttige dingen. De wetenschap vindt steeds meer functies van de zogenaamde ‘goede bacteriën’ in de darmen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende zogenaamde ‘probiotica’ te koop, deze zorgen voor een aanvulling van de goede darmbacteriën en zodoende ook voor een betere gezondheid.

beste probiotica

Waar moet je op letten bij probiotica kopen?

Als je ze wilt gaan kopen, wil je natuurlijk de beste probiotica. Bij het kopen van de beste probiotica kan gelet worden op de hoeveelheid van de goede bacteriën welke aanwezig zijn in het product, maar ook op de verschillende bacterie stammen, welke zich in de probiotica kunnen bevinden. Als minimale hoeveelheid om effect te bereiken, wordt in probiotica geadviseerd 1 tot 10 miljard bacteriën per dag te consumeren. Enkele van de verschillende bacteriën welke in een probiotica kunnen zitten zijn: Lactobacillus, Bifidobacterium of Saccharomyces boulardii. Probiotica kunnen ook meerder bacterie stammen samen bevatten.

Moet ik perse probiotica kopen om deze goede bacteriën binnen te krijgen?

Goede bacteriën hoeven niet via een probiotica ons lichaam binnen te komen, ze zijn ook in veel verschillende voedingsmiddelen aanwezig. Voedingsmiddelen welke goede bacteriën kunnen bevatten zijn veelal gefermenteerde voedingsmiddelen zoals bijvoorbeeld: yoghurt, kefir, zure kool, augurken en hüttenkäse. Wel is het binnenkrijgen van goede bacteriën via probiotica meer gecontroleerd. Je weet via de verpakking precies hoeveel en welke bacteriën het lichaam binnen komen. Het is dan ook makkelijker om de minimale hoeveelheid om effect te bereiken, binnen te krijgen via een probiotica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *